PASLANMAZ ÇELİK KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:
Paslanmaz çeliğin yüzeyi daima temiz ve havanın temas edebileceği şekilde tutulmalıdır. Çalışma şartları nedeniyle oluşan birikintiler sonucunda oksijen yetersizliği ve böylece korozyon oluşabilir. Bu nedenle yıpranma ve deterjan kalıntıları derhal temizlenmelidir.
Paslanmaz çeliğin yüzeyi hasar görmemelidir. Kullanım, temizleme veya onarım çalışmaları sırasında sert ve özellikle paslanmaz çelikten üretilmemiş metal nesneler nedeniyle oluşabilecek hasarlardan kaçınılmalıdır.
Paslanmaz çeliğin yüzeyi uzun bir süre boyunca sıradan ve paslanabilen çelikle veya demirle temas etmemelidir. Çeliğin çapak, çelik yün, tel fırça veya demir içeren su kalıntıları gibi demir veya sıradan çelik ile temas etmesi durumunda kimyasal tepkimeler oluşur ve bu durum gittikçe kendi kendine yayılan korozyona neden olur.
Herhangi bir olası pas oluşumunun hafif aşındırıcı madde veya ince zımpara kâğıdı ile derhal temizlenmesi gerekir. Daha yoğun olan pas oluşumları madeni cilalama işlemi ile temizlenir. Bu işlem tehlikeli olduğu için sadece eğitimli personel tarafından yapılmalıdır.
Kullanılan temizleme maddesinin tamamen ve kalıntı bırakmayacak şekilde en dip köşelerden ve ulaşılması zor yerlerden temizlendiğine dikkat edilmesi gerekir. Son olarak paslanmaz çelik yüzeylerin kurulanması gerekir.